Nederlandse verenigingen

Op zaterdag 8 en zondag 9 (eerste paasdag) april 2023 organiseert handbalvereniging Jupiter ’76 uit Franeker voor de 30e keer het internationale zaalhandbaltoernooi om de “Jupitercup”. Dit grote zaalhandbaltoernooi zal plaatsvinden in het sportcomplex “De Trije” aan de Hertog van Saxenlaan in Franeker. 

Op 4 velden onder 1 dak zal er beide dagen, door ongeveer 1000 fanatieke handballers gestreden worden om de “Jupitercup”. Het toernooi wordt georganiseerd voor jeugd en senioren uitkomende in de afdeling tot en met de hoofdklasse. In 2022 hebben teams uit Denemarken, Duitsland, Frankrijk en uiteraard Nederland deelgenomen. Er zal bij zowel de dames als de heren gespeeld worden in 4 leeftijdscategorieën:

CategorieLeeftijd
Seniorenalle leeftijden
Junior Ageboren op of na 01-01-2004
Junior Bgeboren op of na 01-01-2006
Junior Cgeboren op of na 01-01-2008

Randprogramma

Natuurlijk zorgen wij naast het handbal ook voor ontspanning. Zo wordt het toernooi gestart met een discoavond in sportkantine ‘de Trije’.  Zaterdag is er een Tropical Party in het plaatselijke overdekte zwemparadijs; zwembad Bloemketerp. Dit is voor de jeugd gratis toegankelijk. Voor volwassenen zorgen de horeca ondernemers voor het nodige vermaak in het centrum van Franeker. Ter afsluiting van het toernooi hebben we natuurlijk de prijsuitreiking en sluiten we de zondagavond af met een spetterende Goodbye Party.

Tot slot

Het streven is om rond 15 januari 2023 u definitief te kunnen berichten of uw vereniging wel of niet aan dit toernooi kan deelnemen.

Inschrijving

De inschrijving voor de Jupitercup 2023 is mogelijk tot uiterlijk 1 januari 2023.